Јордан упозорио Израел да не изводи офанзиву у Рафи

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Feb.2024, 16:20

Јордан упозорио Израел да не изводи офанзиву у Рафи

 Јордан је данас упозорио Израел да не изводи офанзиву у Рафи, наводи се у саопштењу јорданског Министарства спољних послова. Фото: Танјуг/AP Photo/Petros Giannakouris „Упозоравамо на опасност да окупациона војска изведе војну операцију у Рафи, јужно од Газе, која је дом великог броја расељених >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << људи“, наводи се у саопштењу, пренела је Ал Џазира.
Министарство спољних послова Јордана је одбацило идеју „расељавања Палестинаца унутар или ван њихових територија“ и нагласило потребу да се оконча рат у Појасу Газе.
Премијер Израела Бењамин Нетањаху је наредио трупама да се припреме за улазак у Рафу. Истовремено је војсци и одбрамбеним званичницима наложио да припреме планове за евакуацију палестинског цивилног становништва са југа Појаса Газе, укључујући Рафу.
И Саудијско Министарство спољних послова претходно је упозорило на „изузетно опасне последице“ напада Израела на град Рафу, последње уточиште стотина хиљада Палестинаца који су тамо присилно расељени.
 
Broj Palestinaca poginulih od oktobra u Pojasu Gaze prešao 28.000

Преузмите андроид апликацију.
 
 
Чланак Јордан упозорио Израел да не изводи офанзиву у Рафи се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.