Азија дочекала лунарну Нову годину Змаја

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Feb.2024, 14:31

Азија дочекала лунарну Нову годину Змаја

Људи широм Азије дочекали су данас лунарну Нову годину Змаја у кругу породице, на фестивалима и у посетама храмовима. Фото: Танјуг/AP/Andy Wong
Становници Пекинга отишли су до храмова где су могли да присуствују традиционалним народним представама, али и да запале миришљаве >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << свеће за добро здравље и срећу у предстојећој години.
Многи становници Хонг Конга, нову годину дочекали су обучени у црвено, која се сматра срецном бојом у кинеској култури, преноси АП. Поред Кине, лунарна нова година се такође слави и у Јужној Кореји, Вијетнаму и у прекоморским кинеским заједницама.
У Мјанмару и Малезији, верници су посецивали храмове како би се помолили за срецу и благослов. У Дарамшали у Индији, прогнани тибетански монаси такође су учествовали у церемонијама обележавања своје нове године. Лунарна Нова година је најважнији годишњи празник у Кини, а свака година је названа по једном од 12 знакова кинеског зодијака.
Ова година је година Змаја, која је међу Кинезима популарна за рађање деце, јер се многи парови надају да ће њихова деца поседовати изузетне квалитете које симболизују змајеви, укључујући снагу, моћ и успех.

Ambasador Kine u Srbiji: Pitanje Kosova i Metohije rešavati bez dvostrukih standarada

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Азија дочекала лунарну Нову годину Змаја се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.