Концерт виолинисткиње Лане Зорјан сутра у Народном музеју

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Feb.2024, 10:32

Концерт виолинисткиње Лане Зорјан сутра у Народном музеју

Лана Зорјан, млада виолинисткиња из Новог Сада, један од младих талената које подржава Асоцијација АртЛинк и која је добила награду АртЛинк-а за Најперспективнијег младог уметника у Србији у 2023. години, а ове године и интернационалну награду за откриће у области класичне музике, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << наступа у Народном музеју у уторак 13. фебруара 2024. године. Фото: Промо На овоме концерту бице представљен и ЦД Камерата Балканике, ансамбла са којим је Лана Зорјан наступила на АртЛинк фестивалу 2023. године, као део уметничке резиденције коју је водио диригент Србољуб Динић, а коју су подржали Амбасаде Швајцарске и Фонд за Западни Балкан.
Као даровита виолинисткиња Лана Зорјан је била изабрана за АртЛинк програм за младе таленте и свој први наступ са оркестром имала је са седам година када је као солиста АртЛинк камерног оркестра свирала у Скупштини града Београда и на Тргу Слободе у Новом Саду, Вивалдијево „Пролеће“, са концерт мајстором Камерате Јаначек, Павелом Долежалом који је као ментор радио са младим АртЛинк виртуозима неколико година, кроз Вишеград-Балкан програм за младе таленте, поџаним од Међународног Вишеградског фонда.
АртЛинк фестивал и Камерата Балканика сврстали су Лану међу најперспективније младе уметнике у региону и организовали су њене наступе на Фестивалу Еxит, као и у оквиру циклуса Музика на тврђавама, где је Лана имала прилику да наступи са концерт мајстором Федором Рудином, диригентом Србољубом Динићем. На концерту у Народном музеју наступиће и гудачки квартет са виолончелисткињом Валентином Лучковић, која представља Камерату Балканику, а Лана Зорјан извешће композиције Равела и Вијењавског.
Јованка Вишекруна Јанковић, оснивач и уметнички директор АртЛинк-а најавиће и програм 12. АртЛинк фестивала за лето 2024. године.
Svetlosne instalacije ulepšaće vikend pred nama (subota i nedelja, 10. i 11. februar)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Концерт виолинисткиње Лане Зорјан сутра у Народном музеју се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.