Мајами следећа дестинација Ер Србије у САД

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Feb.2024, 10:25

Мајами следећа дестинација Ер Србије у САД

Компанија Ер Србија, за коју се очекује да ће овог пролећа добити два нова авиона за дуге релације, жели да Међународни аеродром у Мајамију буде следећа дестинација за отварање свог директног лета из Београда, преноси дневник Мајами Хералд. Фото: Танјуг/Ер Србија/Мирјана Влаисављевић „Мајами >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је следећа (дестинација Ер Србије) у САД“, изјавио је за тај лист амбасадор Србије у Вашингтону Марко Ђурић, који је крајем прошлог месеца посетио Мајами и састао се са Ралфом Кутијем, главним извршним директором Одељења за ваздухопловство округа Дејд у Мајамију, наводи лист.
Ђурић је додао је да мисли да ће се то десити ове године и да је Ер Србија прилично далеко у преговорима.
Ђурић је навео да је Ер Србија у завршној фази анализе овог пројекта и да постоји снажна политичка воља владе да се то оствари.
Подсетио је да Ер Србија већ има редовне летове за Њујорк и за Чикаго и изразио очекивање да би српски авиопревозник почео са летовима за и из Мајамија два до три пута недељно, а онда би се, према његовим речима, тај број повећао.
Њујоршки аеродром ЈФК и чикашки О’Хара имају летове на релацији са Београдом и то два до пет пута недељно током зимског периода.
Влада Србије је првобитно субвенционисала ове летове, али су после пет година они постали профитабилни, указује лист.
Истиче се да би нова услуга Ер Србије могла да омогући Јужној Флориди лакши приступ источној Европи и Балкану, па и да пружи још један начин да се дође до Израела.
Лист указује да Ер Србија лети на око 83 дестинације и да се Београд, главни град Србије, сматра главним чвориштем за источну Европу
Путници из јужне Флориде такође могу да пронађу неке додатне разлоге да користе услуге Ер Србије, јер ће Београд бити домаћин Светске изложбе 2027. године, значајне међународне манифестације, истиче Мајами Хералд.
Додаје се да из главног града Србије постоје директни авио-летова готово у све крајеве света: за САД, Европу, Русију, Кину и Блиски исток.
Још једна потенцијална погодност су дневни летови између Београда и Тел Авива, што би великој јеврејској заједници у Мајамију било погодно за путовање у Израел преко Београда, додаје се у тексту.
Наводи се да у Мајамију жуиви око 50.000 Американаца српског порекла, а да је, према подацима Министарства трговине, туризма и телекомуникација Србије, 2023. године Србију посетило око 169.000 Американаца, што је повећање од 22 одсто у односу на 2022. годину.
„Поред тога, Сједињене Америчке Државе су постале највећи пружалац услуга у Србији, а технолошки сектор је покретач великог дела те сарадње“, истакао је Ђурић.
UN se protive prinudnom raseljavanju Palestinaca iz Gaze

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Мајами следећа дестинација Ер Србије у САД се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.