Вучић: Донели смо Гутерешу припремљена документа у вези са укидањем динара на КиМ

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Feb.2024, 21:20

Вучић: Донели смо Гутерешу припремљена документа у вези са укидањем динара на КиМ

Председник Александар Вучић изјавио је да је генералном секретару УН Антонију Гутерешу, са којим се састао данас у Њујорку, донео припремљене папире и докумета у вези са укидањем динара на КиМ. „Пре свега, донели смо припремљене папире и документа везане за укидање динара. >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << И то смо испоручили, дакле, у писаној форми. Разговарали смо о свим проблемима на Косову и Метохији, у нашем региону“, рекао је Вучић за РТС. Фото: Танјуг/СТР
Истакао је да је Гутереш неко ко добро познаје проблеме у нашем региону.

„Он добро познаје ситуацију ту, разговарали смо о геополитичким приликама, о синоћној седници Савета безбедности, о значају Уједињених нација“, рекао је Вучић.
Председник Србије каже да му се чини да свуда, у сваком разговору који има, па чак и са генералним секретаром Уједињених нација, на крају као тема се појаве амерички избори.
„Дакле, шта год причали, о чему год причали, јер данас имате као највећи сукоб је руско-украјински, уколико дође до промена у Америци, очекују сви да ту дође до деескалације. Али онда очекују да буде ескалација на другом делу, где је управо дошло до деескалације, а то је између Кинеза и Американаца. То су теме о којима смо разговарали, какав то може да има свеукупни утицај на ситуацију у Европи и свету“, рекао је Вучић.
Додао је да следе и избори у Европи и да је и то била тема разговора са Гутерешом.
„Очекује се свакако мањи број гласова за левичарске странке, а већи број за десничарске странке. Тако да, много тога је пред нама, наше је било да ми кажемо шта мислимо о ситуацији на Косову и Метохији, да кажемо колико је за нас важна и Генерална скупштина и Савет безбедности УН“, навео је Вучић.
Истиче да је свакако са Гутерешом имао врло добар разговор и да је важно да се увек одржава тај контакт и показује значај Уједињених нација.
И због поштовања Повеље, а и због поштовања Резолуције 1244, додао је Вучић.
Antiruska histerija poltrona NATO: Besni zbog Putinove pohvale Srbima, tajkunski mediji pokrenuli sramnu kampanju (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић: Донели смо Гутерешу припремљена документа у вези са укидањем динара на КиМ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.