Абас: Израелски план за напад на Рафу има за циљ да истера Палестинце из Газе

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Feb.2024, 21:00

Абас: Израелски план за напад на Рафу има за циљ да истера Палестинце из Газе

Канцеларија палестинског председника Махмуда Абаса данас је саопштила да план израелског премијера Бенјамина Нетанјахуа за војни напад на Рафу, најјужнији град у Појасу Газе, има за циљ да протера Палестинце са њихове територије у тој енклави. Фото: Танјуг/AP/Jacquelyn Martin, Pool, File Из >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Канцеларије, која врши делимичну самоуправу на Западној обали, додато  је да ће палестинско представништво сматрати америчку и израелску администрацију одговорним за последице овог плана, преноси Ројтерс.
Палестинско председништво позвало је Савет безбедности УН на опрез, „јер (израелско) предузимање овог корака представља претњу безбедности и миру у региону и свету“, наводи се у саопштењу, преноси Танјуг.
У Рафи се тренутно налази око милион људи, од чега је преко 700.000 интерно расељених Палестинаца, који се усред пренасељености суочавају са ширењем заразних болести и ризиком од глади.
Netanijahu: Pobeda je na dohvat ruke, rat gotov za nekoliko meseci

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Абас: Израелски план за напад на Рафу има за циљ да истера Палестинце из Газе се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.