Први падобрански скокови војника на служењу војног рока

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Feb.2024, 20:00

Први падобрански скокови војника на служењу војног рока

Војници генерације септембар 2023. који други део војног рока служе у 63. падобранској бригади Војске Србије успешно су извели своје прве падобранске скокове. Фото: Танјуг/МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ И ВОЈСКЕ СРБИЈЕ
Реч је о завршном делу основне падобранске обуке војника, који >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << обухвата скокове ради упознавања падобрана и његових маневарских способности, скокове са отварањем резервног падобрана, као и оне са личним наоружањем и опремом и у ноћним условима, саопштило је Министарство одбране.

Скокови су реализовани из хеликоптера Ми-17 у рејону војног аеродрома Наредник-пилот Михајло Петровић у Нишу, уз употребу десантних падобрана који омогућавају маневрисање ради избегавања препрека и приземљења на жељену десантну просторију.
Да би дошли до овог дела обучавања, војници су претходно морали да прођу индивидуално оспособљавање у центрима Команде за обуку и потом, у 63. падобранској бригади, садржаје из тактике специјалних дејстава, ватрену обуку и земаљски део падобранске обуке.
За то време су стекли основна војничка знања, научили да рукују савременим наоружањем и опремом и савладали технике извршења падобранског скока и процедуре у принудним ситуацијама.
Успешним завршетком падобранске обуке војници су стекли звање падобранац, а тиме и могућност да по завршетку војног рока постану професионални припадници ове елитне јединице Војске Србије, за шта влада велико интересовање.
Vučević i Mojsilović sa Radnom grupom za aktiviranje obaveze vojnog roka

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Први падобрански скокови војника на служењу војног рока се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.