Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Feb.2024, 19:30

Вучић: Важна седница Савета безбедности

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас у Њујорку, где се састао са генералним секретаром УН Антониом Гутерешом, да су анализирали све што је било на ванредној седници СБ УН о ситуацији на Косову и Метохији и истакао да је 12 или 13 од 15 чланица Савета безбедности недвосмислено >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << изразило неслагање са потезима Аљбина Куртија, а посебно око динара. Фото: Танјуг/United Nations Photo/ Eskinder Debebe
„Анализирали смо све оно што је било синоћ. Мислим да је била важна седница Савета безбедности да ми видимо у којој се нелакој позицији налазимо, не због понашања Приштине, већ због тога колико другачије од онога што ми мислимо један значајан део света мисли. Али наравно да видимо и колико имамо стварних пријатеља, који су уз нашу земљу“, рекао је Вучић за Пинк.

Нагласио је да је важно то што је 12 или 13 од 15 чланица СБ недвосмислено изразило неслагање са Куртијевим потезима, а посебно око динара.
„То су за нас важне ствари, то су добре поруке. Борили смо се, мислим, часно и поштено заступали своју земљу и то је оно што смо могли. Да је ситуација једноставна, наравно да није и у геополитичким трвењима, у геополитичким сукобима, то је нешто што вам увек доноси додатни притисак и сви би да се обрачунавају са мањима, пошто већ са великима не могу. А онда са друге стране морате да бринете о својим проблемима, морате да бринете и о нашем народу на Косову и Метохији, где немате ефективну власт, да њих не угрозите, да њихове животе сачувате, да их истовремено финансирате, да могу да преживе, да будуће генерације виде своју будућност на Косову и Метохији. Тако да у нелаким, у неједноставним, условима ми смо урадили оно што је било могуће“, рекао је Вучић.
Каже да је са Гутерешом разговарао о геополитичкој ситуацији, као и о ситуацији у региону.
„Чини ми се висок степен сагласности постигли по многим питањима и научио сам многе ствари о неким кретањима у свету, он је искусан човек и много тога добије, много тога и сазна, тако да мислим да је било врло корисно“, рекао је Вучић.
Antiruska histerija poltrona NATO: Besni zbog Putinove pohvale Srbima, tajkunski mediji pokrenuli sramnu kampanju (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић: Важна седница Савета безбедности се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.