Бандовић: Спремни смо и желимо да започнемо пролеће победом

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Feb.2024, 17:10

Бандовић: Спремни смо и желимо да започнемо пролеће победом

Тренер Војводине Божидар Бандовић оптимиста је пред старт пролећног дела сезоне 2023/24. Фото: ФК Војводина Фудбалери „старе даме“ угостиће на пролећној премијери на свом „Карађорђу“ екипу Младости из Лучана, а Бандовић верује у добру игру и позитиван резултат, након свега >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << што је видео током припрема. – Протекле четири недеље припрема играчи су одрадили дисциплиновано и веома добро и верујем да смо спремни. Играмо на нашем стадиону, против искусног противника, Младост је добра и опасна екипа, али ми ћемо да се фокусирамо на нашу игру и даћемо све од себе да освојимо та прва три бода која су нам веома важна – започео је Божидар Бандовић.
Иако Војводина није победила Младост на последње три утакмице, Бандовић не жели да се његови играчи оптерећују статистиком. – Од играча тражим да размишљају о игри и дешавањима на терену, а резултат ће сам по себи доћи. Морамо бити дисциплиновани и да будемо стрпљиви и да пратимо тактичке ствари које смо уигравали. Најважније ми је да играчи дају све од себе, не желим да имају притисак од ранијих резултата и статистике и да се плаше да не погреше, јер сам ја сам ту да их подржим. Морамо да ризикујемо и да правимо грешке да бисмо добили утакмицу – рекао је он.
Тренер Воше такође је истакао да је веома задовољан појачањима која су ове зиме стигла у редове „старе даме“. – Презадовољан сам појачањима, адаптирали су се, имају јак карактер и мислим да су унапредили екипу. Атмосфера је изузетна, сви до једног су држали интензитет. Нисмо имали значајних проблема са повредама, што је веома важно. Вукан Савићевић је пропустио четири, пет дана тренинга, као и Тањга, али није ништа страшно. Вукан је јуче одрадио цео тренинг, видећемо после данашњег колико ће моћи да игра – нагласио је Баждаревић.
Он је задовољан и атмосфером у свлачионици која је кључан предуслов у остварењу заједничких циљева, те да је сваки играч свестан своје улоге, без обзира на минутажу. – Најважнија је комуникација и да није важно колико играш већ шта ћеш да урадиш у тој минутажи коју добијеш. Ја сам увек искрен према својим играчима и увек сам имао свлачионицу уз себе и надам се да ће то тако остати и овде. Биће ту и проблема и препрека, али све можемо да решимо добром комуникацијом. Играчи су такође свесни да и они морају да имају одговорност и да су они ти који одржавају ту добру атмосферу. Наравно, да сви тражимо резултате и победе, али ово су предуслови да можемо да се надамо да ће све бити како треба – истакао је Бандовић.
Војводина годинама уназад игра у формацији 4-2-3-1, што би могло постепено да се мења код Бандовића, али он напомиње да је најважније да екипа игра једнако добро у оба смера. – Систем је стартна позиција играча на терену, али ми смо тренирали на неким принципима и играчи су то прихватили. Желимо да доминирамо, да играмо у оба смера и да се добро бранимо када изгубимо лопте. Сутра смо припремили неке нове идеје, у складу са карактером наших квалитета. Примили смо много голова и на томе морамо да порадимо. Морамо да дајемо много голова, још више него до сада, али и да примамо мање. Стил је нападачки и желимо да доминирамо, али без добре одбране не можемо да дођемо до циља – открио је Бандовић.
За крај, он је истакао да зна ко ће почети сутрашњи меч, али да ће сви играчи добити своју шансу током дуге сезоне. – Имам стартну поставу у својој глави. Али идемо утакмицу по утакмицу, конкуренција је јака и свако ће добити шансу. Ја сам тренер који верује свим својим играчима, са сваким сам радио на припремама и код мене нема прве и друге поставе, иако имам првих 11 за сутра – закључио је Божидар Бандовић.
Утакмица Војводина – Младост на програму је у суботу у 15 часова, уз напомену да ће капије стадиона „Карађорђе“ бити отворене, а улаз слободан.
Nastavlja se Superliga Srbije, Radnik danas dočekuje ekipu Čukaričkog


Преузмите андроид апликацију.
Чланак Бандовић: Спремни смо и желимо да започнемо пролеће победом се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.