Поврће које треба јести сваки дан

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Feb.2024, 17:00

Поврће које треба јести сваки дан

Поврће је важан део исхране јер је богато минералима, витаминима и влакнима, посебно лиснато зелено поврће. Фото: Pixabay/ulleo Обавезно укључите ових пет намирница у своју свакодневну исхрану, саветују стручњаци.
Маслачак штити ћелије и побољшава имунитет Ретко се ова биљка >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << може наћи на тањиру, која помаже у превенцији хроничних болести јер штити ћелије од оштећења. Такође, маслачак је богат извор витамина Ц и К који су важни за здраве кости. Такође побољшава варење, а самим тим и функцију имунитета.
Кинески купус и клице броколија смањују ризик од рака Припада породици купуса који садржи хранљиве материје као што су витамини Ц, Е и Б9, бета каротен и селен који успоравају раст тумора. Кинески купус је, поред маслачка, важан и за кости јер садржи калцијум, гвожђе, фосфор, магнезијум и витамин К.
Клице броколија садрже моћне хранљиве материје које смањују ризик од рака и повећавају ензиме за детоксикацију у јетри који чак могу спречити одређене гене да развију туморе.
Лековита поточарка спречава развој болести и помаже у губитку тежине Лековита поточарка садржи велику количину влакана која побољшавају варење, витамин Ц који штити имуни систем и глукозинолате који спречавају болести. Ово поврће можете додати у салате, супе, па чак и пицу.
Спанаћ снижава крвни притисак Као богат извор калијума, смањује ниво крвног притиска и побољшава когнитивне функције јер садржи много каротеноида који штите ћелије од оштећења.
Dve zelene namirnice oporavljaju pluća i jetru posle preležanog kovida

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Поврће које треба јести сваки дан се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.