Зашто је пожељно спавати са плетеницама у коси?

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Feb.2024, 17:00

Зашто је пожељно спавати са плетеницама у коси?

Плетење косе пре спавања помаже коси да задржи преко потребну влагу јер структура плетеница одржава хидратацију у коси. Такође, помаже коси да брже расте и буде прелепа. Фото: Pixabay/Pexels Индијке имају дугу, сјајну и неодољиво лепу косу, а брига о њој дубоко је укорењена у индијску >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << културу. Индијске мајке и баке генерацијама су преносиле многе тајне, а једна од њих је плетење косе сваке вечери пре спавања.
Ево које су предности плетења косе пред спавање: Спречава испуцале врхове Шишање косе привремено ће помоћи с испуцалим врховима, али ако не направите никакве промене у рутини неге косе, праменови оштећене косе поновно ће се појавити. Испуцали врхови настају када користите јаке хемијске производе или пречесто сушите косу, а начин на који спавате такође може утецати на здравље и лепоту косе. Држање косе у плетеницама, док спавате, смањује трење, штитећи праменове од оштећења.
Фото: Pixabay/jackmac34 Коса ће изгледати сјајније Коси треба влага како би изгледала најбоље. Много је разлога зашто она не може задржати влагу, штавише може чак и лагано дехидрирати преко ноћи. Плетење косе пре спавања помаже коси да задржи преко потребну влагу јер структура плетеница одржава хидратацију у коси.
Олакшава распетљавање косе Ако редовно плетете косу пре спавања, то помаже да је ујутро лакше отпетљате. Осим што ћете уштедети време које трошите на распетљавање косе, плетење осигурава да изгубите мање косе када је чешљате.
Природан начин да спречите  длаке косе које штрче Фото: Pixabay/wel_172619 „Anti-frizz“ производи могу помоћи да привремено укротите те фрустрирајуће наелектрисане праменове који штрче, али су ти производи препуни хемикалија, па чак могу узроковати избијање акни. Плетење косе једноставан је и приступачан начин да спречите косу која је неукротива.
Може помоћи коси да брже расте Када коса постане слаба и ломљива, могла би се откинути, спречавајући вас да добијете косу из снова. Осим што када имате плетенице ваша коса увек делујете уредно и сређено, плетење плетенице вам може помоћи у избегавању честог фенирања, сушења косе и употребе хемикалија, што ће одморити вашу косу и помоћи јој да постане јача.
Botoks za kosu: Kako da vam kosa poraste i do četiri centimetra mesečno.

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Зашто је пожељно спавати са плетеницама у коси? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.