Грујичић: Платформа за збрињавање ургентних стања заживеће од понедељка

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Feb.2024, 15:45

Грујичић: Платформа за збрињавање ургентних стања заживеће од понедељка

Министарство здравља је, у сарадњи са здравственим установама у Београду, развило централизовану платформу за збрињавање ургентних стања, која ће, према речима ресорне министарке Данице Грујичић, почети да ради од понедељка. Фото: Танјуг/Пеђа Вучковић Платформа је за сада >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << имплементирана у пет здравствених установа у Београду – у Универзитетском Клиничком центру Србије, клиничко болничким центрима „Др Драгиша Мишовић“, „Звездара“, „Бежанијска коса“ и „Земун“.
Грујичић је на презентацији платформе појаснила да се тиме омогућава здравственим радницима да, када пацијент из једне установе полази ка другој, добијају сигнал на службеном телефону да им стиже пацијент и да је потребно да приступе компјутеру. „Они улазе у програм где виде све податке и анализе које су у претходним установама урађене. Добијају комплетну слику где тај пацијент треба да се смести и он иде у интензивну негу или на одговарајуће одељење. Даље се наставља поступак лечења као да је пацијент већ од старта примљен у ту установу“, рекла је Грујичић.
У наредних 10 дана у пројекат ће се укључити и Институт за ортопедију Бањица и Специјална болница за цереброваскуларне болести „Свети Сава“, док ће друга фаза имплементације пројекта укључити и Завод за ургентну медицину Београд. „Платформа ће заживети од понедељка. Кад пацијент дође сви његови подаци ће бити у новој установи, неће бити губљења времена. Платформа омогућава заштиту података пацијената и далеко олакшава рад и оних који шаљу и примају пацијенте“, рекла је она.
Платформа омогућава ефикаснију размену медицинске документације и бржу комуникацију између хитних служби, максималну заштиту података, уз бржу дијагностику и правовремено лечење и збрињавање пацијената.
Помоћник за дигитализацију у Министарству здравља Ђуро Радовић рекао је да је важно да се подиже ниво комуникације између здравствених установа и да је то циљ платформе. „На овај начин благовременим достављањем комплетне електронске здравствене документације подижем ниво пружања здравствене услуге што доводи и до већег броја спасених живота“
Konstituisan pokrajinski parlament, potvrđeni svi mandati (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Грујичић: Платформа за збрињавање ургентних стања заживеће од понедељка се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.