Зобеница: Жао ми је што је опозиција одлучила да бојкотује данашњу седницу, али то не омета и не утиче на рад Скупштине Војводине

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Feb.2024, 14:05

Зобеница: Жао ми је што је опозиција одлучила да бојкотује данашњу седницу, али то не омета и не утиче на рад Скупштине Војводине

Дамир Зобеница са листе “Александар Вучић – Војводина не сме да стане” обратио се јавности након одржане седнице и верификације мандата свих 120 посланика Скупштине АП Војводине. Седница је прекинута, а биће настављена у наредном периоду, када се очекује избор председника, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << потпредседника и генералног секретара Скупштине. Фото: Војводина уживо – Са задовољством могу да кажем и обавестим јавност, да смо данас завршили први корак, односно да смо конституисали Скупштину у смислу потврђивања мандата, изјавио је Зобеница.
– У овом моменту крећу преговори са нашим досадашњим коалиционим партнерима, пре свега са Савезом војвођанских Мађара, са Социјалистичком партијом Србије и могуће са још неким посланичким групама.
Фото: Војводина уживо – Урађено је апсолутно све што предвиђа пословник и ускоро ће бити завршено конституисање у потпуности Скупштине Војводине, односно са избором председника, потпредседника, генералног секретара и административног одбора, како и дневни ред прве седнице и налаже, рекао је посланик листе “Александар Вучић – Војводина не сме да стане”, Дамир Зобеница.
– Такође, изражавам незадовљство, одлуком опозиције да бојкотује данашњи рад.
– Мишљења сам да смо у Скупштини Војводине увек имали односе, потпуно примерене, оном што је и била историја дома у ком седимо.
Разговором и коректним односом смо решавали апсолутно све политичке несугласице, којих је увек било у претходним мандатима, у већој или мањој мери, подсетио је Зобеница коме је ово четврти мандат у Скупштини АП Војводине. Фото: Војводина уживо – Дакле, жао ми је, да људи који су освојили велик број мандата, односно 30 мандата у овој Скупштини, нису се одазвали разговору и консултацијама представника листа које су прешле цензус, нити учествовале данас у раду, изјавио је Зобеница.
– Свакако, то никако не може да омета, нити утиче на рад, овако битног тела у нашој држави.
Фото: Војводина уживо Понављам, у скором периоду ћемо завршити конститутивну седницу, где ће бити изабрани сви органи.
Верификациона комисија потврдила је данас мандате посланика у Скупштини Војводине
Konstituisan pokrajinski parlament, potvrđeni svi mandati (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Зобеница: Жао ми је што је опозиција одлучила да бојкотује данашњу седницу, али то не омета и не утиче на рад Скупштине Војводине се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.