Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Feb.2024, 12:30

Како одабрати праве штикле

Многе жене уживају у високим потептицама, али је њихов однос према ципелама углавном између љубави и мржње. Фото: Pexels/Ray Piedra Ваше 10 цм високе потпетице чине да се осећате као да можете освојити свет у суботу увече, али све што желите у недељу увече је зауставити бол у вашим стопалима.
>> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << /> Да би ​​избегле болне ноге после ношења високих потпетица, морате да изаберете мудро.
1. Погледајте пету ципеле Многи произвођачи ципела користе препарате за отврдњавање како би ципеле задржале почетни облик. Ова средства могу да изазову раздор и тако ћете завршити са пликовима. Изаберите ципеле направљене од праве коже или антилопа. Ови материјали су бољи од оних синтетичких јер они прузимају облик вашег стопала и биће мање трења.
2. Изаберите праву величину Ноге ће дефинитивно бити повређене ако носите ципеле које су премале за вас. Уверите се да има довољно простора између унутрашње стране ципеле и вашег најдужег прста. Потребан вам је овај простор како би ваша стопала могла да се крећу, уместо да остану стиснута.
3. Прошетајте у ципелама Када купујете нове штикле, немојте само стајати, ходајте по продавници у ципелама. Док ходате, фокусирајте се на то како се ваша стопала осећају у ципелама. Ако постоји притисак у ногама, ципеле нису добре за вас.
4. Потражите платформе, високе штикле, мале штикле… Ако сте у потрази за потпетицама које можете носити сваки дан, онда идите бирајте ципеле са платформама. Ове врсте ципела неће створити велики притисак на ноге, тако да нећете осећати никакав бол на крају дана. Танке и високе потпетице могу изазвати бол у ногама, пре или касније.
5. У куповину ципела на крају дана Ваша стопала се могу проширити током дана, нарочито током лета, тако да идите у куповину ципела на крају дана. Ако купите нове ципеле ујутро, те исте ципеле могу вам постати тесне у току дана.
6. Савет Ово изгледа мало лудо, али покушајте. Фластером учврстите заједно ваш трећи и четврти прст, тако се можете ослободити бола у ципелама. Ево зашто то радите: Између ова два прста се налази нерв који може изазвати бол ако је под притиском. Фластер ће смањити тензију на нерв и омогућити вам да се слободно крећете.
Šetnja napolju ili hodanje na traci za trčanje? Šta je efikasnije i šta sagoreva više kalorija?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Како одабрати праве штикле се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.