Вучић стигао у Њујорк где ће бити одржана седница СБ УН о ситуацији на Косову и Метохији

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Feb.2024, 20:23

Вучић стигао у Њујорк где ће бити одржана седница СБ УН о ситуацији на Косову и Метохији

Председник Србије Александар Вучић стигао је у Њујорк где ће вечерас бити одржана ванредна седница Савета безбедности Уједињених нација о ситуацији на Косову и Метохији. Фото: Танјуг/Немања Јовановић Седница је заказана на захтев Србије, која је то затражила у понедељак због >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << ситуације на КиМ, а у захтеву се, између осталог, истиче да је актуелна ситуација у оштрој супротности са Повељом УН и Резолуцијом СБ УН 1244, као и да је такве природе да захтева одржавање посебне седнице Савета безбедности.
У захтеву, предатом мисији Гвајане која тренутно председава Саветом безбедности, наведено је да је он у складу са чланом 35 Повеље Уједињених нација и чланом 3 Привременог пословника Савета безбедности УН.
 
Brnabić: Vučić će se na SBUN boriti za suverenitet i poštovanje Srbije

Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак Вучић стигао у Њујорк где ће бити одржана седница СБ УН о ситуацији на Косову и Метохији се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.