Брнабић: Вучић ће се на СБУН борити за суверенитет и поштовање Србије

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Feb.2024, 20:17

Брнабић: Вучић ће се на СБУН борити за суверенитет и поштовање Србије

Председница Владе Ана Брнабић рекла је данас да ће се председник Србије Александар на вечерашњој седници Савета безбедности УН о ситуацији на Косову и Метохији борити за суверенитет и поштовање Србије и за поштовање једнаких права. Фото: Танјуг/Раде Прелић Брнабић је за ТВ >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Прва истакла да је данашњи дан историјски за Србију и српски народ на КиМ.
„Није то ни мало лака борба, верујем да ће се Вучић вечерас борити за Србију и наш народ на КиМ. Видела сам се с њим и јуче, знам како се спрема и знам да неће користити административни, бирократски речник. Знам да ће користити речник обичних људи који сви могу да разумеју, да би свима било јасно колико су немогући услови за живот нашег народа на КиМ“, навела је Брнабић.
Она је позивала све грађане Србије да са пажњом прате вечерашњу седницу, која почиње у 21 час по нашем времену.
Према њеним речима, чињеница да је седница Савета безбедности заказана за мање од 24 часа од упућивања захтева из Србије, показује да наша земља ужива велики углед у свету. „То је добар показатељ угледа Србије и добар показатељ тога да је Александар Вучић био у праву када није трчао да се раније у неким другим случајевима у којима је долазило до ескалације на КиМи закаже седница Савета безбедности или затражи седница Савета безбедности“, нагласила је Брнабић.
Она је оценила да ће Вучићев говор вечерас бити другачији и позвала грађане да обрате пажњу на термине које ће председник користити. „Вучић се у Њујорку бори за Србију, да заштити Србију, да заштити наш народ на КиМ, да заштити наше интересе. Са друге стране, опозиција у Стразбуру бори се само за себе. Бори се да се казни Србија, да се казне грађани Србије. Бори се да се одузме Србији суверенитет“, указала је Брнабић.
 
Додик: СНСД за европски пут без наметања лажног високог представника

Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак Брнабић: Вучић ће се на СБУН борити за суверенитет и поштовање Србије се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.