Весић: Резолуција ЕП још једна у низу негативних резолуција о Србији

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Feb.2024, 19:35

Весић: Резолуција ЕП још једна у низу негативних резолуција о Србији

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре (МГСИ) и члан Председништва Српске напредне странке (СНС) Горан Весић изјавио је да је данашња резолуција Европског парламента (ЕП) још једна у низу негативних резолуција о Србији коју овај одлазећи састав ЕП у континуитету >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << доноси. Фото: Танјуг/Предраг Митић „Подсетићу вас да је једна од првих резолуција коју су донели против Србије била резолуција из маја 2022. у којој су директно оптужили Српску православну цркву за изазивање напетости на Балкану и изазивање ратова, док су у јулу 2023. донели резолуцију у којој су тражили од пет чланица ЕУ и саме Србије да признају самопроглашену независност Косова, што се наравно никада није догодило“, рекао је он за Танјуг.
Весић је навео и да је у јануару 2022. ЕП донео резолуцију у којој су тражили да се укину приступни фондови у Србији уколико се не уведу стандарди Европске федерације, а да су у јануару 2023. исто тражили, тачније укидање приступних фондова уколико се Србија не одрекне Милорада Додика као уставног вође из легално изабране власти Републике Српске.
Подсетио је и да је у мају 2023. године ЕП донео резолуцију у којој су други тражили да се утврди одговорност за стравично убиство у основној школи Владислав Рибникар, док су у октобру 2023. тражили да се укину приступни фондови и да се прекину преговори са Србијом уколико се не истражи догађај у Бањској. „Према томе, као што можете да видите, то је један континуитет доношења резолуција које су против Србије и то је заиста жалосно, али ми разумемо позицију ЕП. Ми разумемо да је та позиција ограничена и да се због тих разлога, мало, мало па доносе различите резолуције“, рекао је Весић.
Он је нагласио да ће Влада Србије са пажњом размотрити сваки међународни документ који се односи на Србију, јер како је додао жели да чује шта људи мисле о нама, без обзира да ли су намере добре или лоше.
„Данашња резолуција ЕП свакао ће ући у историју политичког бешчашћа и по још једном догађају, а то је да су у припреми те резолуције учествовали поједини опозициони посланици Србије, који су били тамо и који су се радовали и тражили да се укине Србији новац из приступних фондова ЕУ „, рекао је члан председништва СНС-а.
Он је подсетио да се из приступних фондова ЕУ Србије делимично финансира пруга Београд-Ниш, тако да, како је казао, они који су тражили да се укину приступни фондови, тражили су да се не гради та пруга, као и да се не реконструише део пруге Београд-Бар од Ваљева до Врбнице, што је веома важно за грађане Прибоја, Ужица и Пожеге. „Они су тражили и да се прекине, изградња аутопута Ниш-Мердаре, што је важно за грађане Крушевца и Прокупља. Тражили су и да се прекине реконструкција пруге Ниш-Мердаре, да се прекине реконструкција пруге Ниш-Брестовац, да се прекине изградња вијадукта од Ниша, да се не ради реконструкција пруге Сталаћ-Краљево-Рудница. Тражили су да се прекину сви развојни пројекти“, рекао је Весић.
Он је додао да се при свим тим захтевима, опозициони посланици нису сетили да када су већ у Бриселу, помену терор Аљбина Куртија над Србима, етничко чишћење нашег народа или укидање динара. „Они су отишли тамо да би нанели штету Србији а не да би учинили нешто добро за грађане. Зато ће њихово понашање на данашњи дан ући у историју политичког бешчашћа. Јер резолуције, па и оне најбесмисленије, дођу и прођу, а брука остаје довека!“, закључио је Весић.
 
Vučević o sramnoj rezoluciji EP: Predstavnici opozicije govorili sve najgore o sopstvenoj državi

Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак Весић: Резолуција ЕП још једна у низу негативних резолуција о Србији се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.