Сферопулос: Морамо да будемо концентрисани и да играмо добру одбрану

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Feb.2024, 16:57

Сферопулос: Морамо да будемо концентрисани и да играмо добру одбрану

Тренер кошаркаша Црвене звезде Јанис Сферопулос изјавио је данас да „црвено-бели“ морају да буду концентрисани и да играју добру одбрану на мечу против Жалгириса. Foto: ABA liga/Filip Barbalić Кошаркаши Црвене звезде ће сутра од 20 часова у „Штарк арени“ дочекати Жалгирис у 26. колу Евролиге. „Жалгирис >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << се налази у сјајном моментуму, пошто су победили три од последње четири утакмице. Зато је за нас важно да будемо концентрисани, да примарно играмо добру одбрану. У нападу је потребно да добро читамо ситуације и играмо паметно. Они се прилично разликују у односу на први део сезоне“, рекао је Сферопулос на конференцији за медије у Београду.
Екипу Жалгириса предводи италијански стручњак Андреа Тринкијери. „Увек када се мења тренер, играчи позитивно реагују, док енергија буде на високом нивоу. Одбрамбено су више него солидни, док се у нападу труде да играју једноставно“, додао је тренер Црвене звезде.
Сферопулос је истакао да Звезда мора да поправи одбрану.
„Ако дозволимо Жалгирису да игра у њиховом ритму, бићемо у проблему. Наша игра мора да полази од одбране, она је примарна. То је број један што се тиче промена у односу на утакмицу против Будућности“, истакао је тренер Црвене звезде.
Сферопулос је навео да нови играч Црвене звезде Треј Томпкинс још није спреман за мечеве. „Он се налази у процесу рехабилитације. Потребно је још неколико дана, не знамо тачно колико, како би био спреман. После тога ће бити део тима.
Томпкинс има сјајно евролигашко искуство. Био је део Реала и зна како се освајају титуле. Он је играч који се уклапа у наш менталитет и сигурно ће нам дати оно што нам тренутно недостаје“, рекао је Сферопулос.
Тренер Црвене звезде је навео да је шампион Србије пре неколико месеци желео да ангажује Кема Бирча, који је на крају завршио у Ђирони.
„Када смо хтели да га ангажујемо, он није био спреман да дође код нас, имао је проблем са коленом, то је оно што нам је рекао. Он није био спреман пре два месеца“, додао је Сферопулос.
Он је рекао да се Никола Топић још није опоравио од повреде. „Топић се налази у процесу рехабилитацију, још је млад и не журимо са њим“, закључио је Сферопулос.
Црвена звезда и Жалгирис су у досадашњем делу сезоне забележили по 10 победа и 15 пораза.
Košarkašice Srbije večeras igraju protiv Nemačke na startu kvalifikacija za OI

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Сферопулос: Морамо да будемо концентрисани и да играмо добру одбрану се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.