Кнежевић: Недостају нулта и А крвна група, апел грађанима да донирају крв

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Feb.2024, 13:15

Кнежевић: Недостају нулта и А крвна група, апел грађанима да донирају крв

Мирјана Кнежевић, из Института за трансфузију крви рекла је данас да тренутно највише недостају нулта и А крвна група и апеловала на грађане да се одазову позиву и донирају крв. Фото: itks.rs Кнежевић је навела за Тануг да Институт за трансфузију крви располаже резервама крви за >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << дан и по и позвала грађане да дају крв, а посебно током фебруара – месеца који је посвећен борби против рака, јер је она потребна за лечење пацијената који болују од те болести.
„Позивамо све здраве одрасле особе да дају крв. На жалост и много деце се бори са канцером и не смемо да дозволимо да неко дете не прими терапију у виду трансфузије крви или компонената крви зато што су резерве недовољне“, рекла је она. Истакла је да је претходне недеље Институт прикупио око 1.500 јединица крви и да је за нормално функционисање здравственог система неопходно је да се сваког дана прикупи између 350-400 јединица крви односно око 1.800 јединица крви на недељном нивоу.
Такође, подсетила је да је следеће недеље државни празник и указала да је важно да се прикупе довољне количине крви за пацијенте којима је то потребно.
U Srbiji i danas natprosečno toplo, najviša temperatura od 15 do 20 stepeni

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Кнежевић: Недостају нулта и А крвна група, апел грађанима да донирају крв се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.