НБЦ Њуз: Бајден поново причао о својим састанцима са мртвим европским лидерима

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Feb.2024, 11:31

НБЦ Њуз: Бајден поново причао о својим састанцима са мртвим европским лидерима

Амерички председник Џозеф Бајден је други пут ове недеље помешао имена европских лидера, поменувшу два пута покојног немачког канцелара Хелмута Кола уместо бивше канцеларке Ангеле Меркел. Фото: Танјуг/AP Photo/Stephanie Scarbrough Говорећи на догађају у Њујорку на коме је прикупљао средстава >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << за своју предизборну кампању, Бајден је, како реноси „НБЦ Њуз“, низао лапсусе, описујући разговоре које је водио са европским лидерима на састанку Групе седам (Г7) у Великој Британији 2021. године.
Бајден је на оба догађаја рекао да га је Хелмут Кол, који је умро 2017. године, питао како би реаговао да прочита да су неки људи упали у британски парламент и убили полицајце „да би зауставили избор премијера“. Самиту Г7 2021. године присуствовала је тадашња немачка канцеларка Ангела Меркел.
Бела кућа није дала никакав коментар на последње Бајденове лапсусе.
Одлазећи амерички председник је претходно у уторак, на предизборном догађају у Лас Вегасу, помешао француског председника Емануаела Макрона са некадашњим председником Француске Франсоа Митераном, који је умро 1996. године. Бајден је направио лапсус док је препричавао догађаје са састанка Г7 одржаног 2020. године, непосредно, након што је победио на изборима.
Без грешака није био ни некадашњи председник САД, Доналд Трамп, подсећа „НБЦ Њуз“, који је на предизборном скупу прошлог месеца опширно критиковао ривалку за председничку номинацију Републиканске странке Ники Хејли, док је како се чинило заправо мислио на некадашњу председницу Представничког дома и кандидаткињу за председничку номинацију Демократске партије, Ненси Пелоси.
Хејли је у рекламној кампањи прошле недеље, критиковала Трампа (77) и Бајдена (81) због њихових година, називајући их „пргавим старцима“. Анкета „НБЦ Њуза“ спроведена прошлог месеца показала је да је 76 одсто гласача, укључујући половину демократа, забринуто за Бајденово ментално и физичко здравље, док је број забринутих гласача за Трампово здравље нешто мањи од 50 одсто.
Raisi: Iran će nastaviti da mirno razvija svoj nuklearni program

Преузмите андроид апликацију.
Чланак НБЦ Њуз: Бајден поново причао о својим састанцима са мртвим европским лидерима се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.