Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Feb.2024, 11:12

Шта остаје после љубави? Данас бракови пуцају и због друштвених мрежа

Брачни парови за окончање брака најчешће наводе недостатак комуникације и разумевања, прељубу, насиље, али друштвене мреже, изјавила је портпарол Центра за социјални рад у Бања луци Јелена Милановић. Фото: Pexels/Cottonbro studio Проценат успешних мирења је веома мали, рекла је Милановићева >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << агенцији Срна, а преносе Независне новине. Према њеним речима, у прошлој години поднесена су 262 захтева за поступак мирења, у 2022. години 267, док их је 284 било у 2021. години.
Она је појаснила да, према Породичном закону, поступак мирења спроводи Суд на основу споразума брачних супружника, као и да Центар нема евиденцију о разлозима због којих се ипак одлучују за останак у брачном односу.
– Поступак мирења се спроводи тако што Орган старатељства закаже рочиште за покушај мирења на који позива оба брачна супружника у року од 30 дана од дана покретања поступка мирења – објаснила је Милановићева и истакла да на рочишту орган старатељства покушава да измири брачне супружнике.
Према њеним речима, имајући у виду интересе деце, у поступку мирења орган старатељства настоји да се брачни супружници споразумеју о заштити, васпитању заједничке, малолетне деце, те подели заједничке имовине и свему осталом.
– По потреби, орган старатељства препоручиће супружницима да се обрате у брачно саветовалиште или неку другу установу која им може бити од помоћи – закључила је Милановићева.
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Шта остаје после љубави? Данас бракови пуцају и због друштвених мрежа се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.