Жреб за Лигу нација вечерас у Паризу, фудбалери Србије дебитују у елитном друштву

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Feb.2024, 10:24

Жреб за Лигу нација вечерас у Паризу, фудбалери Србије дебитују у елитном друштву

Жреб за четврто издање Лиге нација одржаће се вечерас од 18 сати у Паризу, након Конгреса Европске фудбалске уније (УЕФА), а Србија ће дебитовати у елитној А дивизији. Фото: Танјуг/Немања Јовановић Србија је у четвртом „шеширу“, што значи да ће ривали бити изузетно квалитетни, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << а посебну драж жребу даје чињеница да је могућ и двомеч са Хрватском. Први шешир: Шпанија, Хрватска, Италија, Холандија.
Други шешир: Данска, Португал, Белгија, Мађарска.
Трећи шешир: Швајцарска, Немачка, Пољска, Француска.
Четврти шешир: Израел, Босна и Херцеговина, Србија и Шкотска.
Овогодишња Лига нација почиње 5. септембра и трајаће до 19. новембра.
По две најбоље селекције из сваке групе А дивизије избориће пласман на завршни турнир, укупно осам, уместо досадашње четири.
Трофеј брани Шпанија, а претходни победници били су Француска и Португал.
Финални турнир одржаће се од 4. до 8. јуна, а претходно од 20. до 25. марта одиграће се плеј-оф и плеј-аут.
Лига нација важна је и због квалификација за Мундијал 2026. године у САД, Мексику и Канади јер ће четири најбоље селекције, које нису избориле бараж кроз квалификације, играти у баражу са још 12 другопласираних из квалификација.
Четири репрезентације ће се кроз бараж пласирати на Светско првенство.
Fudbaleri Obale Slonovače pobedili DR Kongo i zakazali finale sa Nigerijom

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Жреб за Лигу нација вечерас у Паризу, фудбалери Србије дебитују у елитном друштву се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.