У току обука бродских ронилаца у Речној флотили

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Feb.2024, 09:34

У току обука бродских ронилаца у Речној флотили

Припадници ронилачке јединице из састава Речне флотиле током ове недеље изводе редовну обуку за реализацију противдиверзантског обезбеђења бродова у уређеном рејону базирања. Фото: Танјуг/Министарство одбране и војска Србије Обука је саставни део зимског циклуса оспособљавања >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << војних ронилаца за обављање задатака у захвату унутрашњих пловних путева при ниским температурама воде, а општи циљ је одржавање и даље унапређење како индивидуалне обучености појединаца, тако и укупне борбене готовости јединице, саопштено је из ресорног министарства.
У складу са програмом обуке, рониоци прво вежбају кондицирање у хипербаричној барокомори на симулираним дубинама до 50 метара, а затим на реци увежбавају поступке приликом извођења зарона, прегледа подводног дела бродског трупа, претраживања речног дна и тактичке радње које се примењују приликом извођења противдиверзантских дејстава.
Истовремено се обучавају и најмлађи лаки бродски рониоци, који се на овај начин припремају за више ронилачке категорије, а самим тим и за сложеније и опасније задатке.
У саопштењу се наводи да је ронилачка обука у Војсци Србије веома захтевна јер се од ронилаца очекује да у сваком тренутку буду спремни да делују у свим хидрометеоролошким условима, а само врхунска оспособљеност гарантује успешно извршавање задатака, како оних дефанзивног тако и офанзивног карактера.
U Srbiji i danas natprosečno toplo, najviša temperatura od 15 do 20 stepeni

Преузмите андроид апликацију.
Чланак У току обука бродских ронилаца у Речној флотили се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.