Берлин се припрема за могућу национализацију Росњефта у Немачкој

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Feb.2024, 09:23

Берлин се припрема за могућу национализацију Росњефта у Немачкој

Немачка влада припрема се за могућу национализацију имовине руске компаније „Росњефт“ у Немачкој, у шта спада и удео у рафинерији „Швед“, изјавила су два извора из владе у Берлину. Фото: Pexels/Niklas Jeromin Пословни лист „Ханделсблат“ наводи да немачко Министарство привреде већ >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << обавља неопходне припреме, а у разговорима о тој теми у понедељак учествовали су и представници руске групе, пренео је Ројтерс.
Како додаје медиј, још увек није донета одлука о томе да ли ће све бити завршено поменутом формалном процедуром за национализацију, коју влада свакако жели да спроведе.
Берлин је под наџор ставио имовину „Росњефта“ у Немачкој, укључујући и њен удео од 54,17 у берлинској рафинерији „Швед“, у септембру 2022, након напада Русије на Украјину.
Ројтрес напомиње да је од тада наџор продужаван двапут, закључно са септембром 2023, што истиче у марту, када влада треба да донесе нову одлуку.
Sijarto: Sada nije vreme da EU sankcioniše izraelske naseljenike

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Берлин се припрема за могућу национализацију Росњефта у Немачкој се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.