Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Feb.2024, 21:25

Вучић: Сами одлучујемо, нико ми не наређује, ни из Вашингтона, Москве, Берлина

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да се поноси чињеницом да представља земљу која је слободна и независна и сама доноси одлуке и навео да нико не може да му наређује, ни из Вашингтона, ни из Москве, ни из Берлина, нити из било ког другог места. Фото: Танјуг/Милош >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Миливојевић Одговарајући на питање немачког новинара о броју Руса и руском утицају у Србији, Вучић је оценио да је руски економски утицај неупоредиво мањи него немачки, а када је политички утицај у питању, истакао је да не може да говори о свим актерима, јер на „некога можда имају утицај, на неког можда немају“.
„На председника Владе, на председника Народне скупштине, на председника Републике, нико, сем грађана Србије, нема никакав утицај“, рекао је Вучић одговарајући на питање новинара после састанка са министром одбране Савезне Републике Немачке Борисом Писторијусом.
Вучић је навео да нема много Руса у Србији, оценио је тај број на 45 до 50 хиљада и истакао да су ти Руси углавном оријентисани против председника Русије Владимира Путина.
Са друге стране, каже Вучић, Украјинци који су у Србији су углавном рускоговорећи и много више оријентисани у корист председника Путина.
Vučić: Kao i Nemačka i Srbija je osetljiva na brutalno mešanje u unutrašnje stvari

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић: Сами одлучујемо, нико ми не наређује, ни из Вашингтона, Москве, Берлина се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.