Луфтханза отказала стотине летова због штрајка особља на пет немачких аеродрома

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Feb.2024, 14:40

Луфтханза отказала стотине летова због штрајка особља на пет немачких аеродрома

Авио-компанија Луфтханза је отказала стотине летова због данашњег штрајка свог земаљског особља на пет аеродрома у Немачкој. Фото: Танјуг/AP Photo/Michael Probst Синдикат Верди је позвао на штрајкове на аеродромима у Франкфурту и Минхену, два главна Луфтханзина чворишта, као и на обуставу >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << рада на аеродромима у Берлину, Диселдорфу и Хамбургу, преноси АП.
Штрај је започео данас у четири сата ујутру и планирано је да траје 27 сати. Луфтханза је уочи штрајка саопштила да ће током протеста моћи да обави између 10 и 20 одсто свих планираних летова.
Путници могу да бесплатно промене резервацију карте на неки други термин или да замене карте за летове по Немачкој у ваучере за путовања возом, додаје Луфтханза. Немачка авио-компанија је отказала између 80 и 90 одсто од планираних 600 одлазних и долазних летова на Аеродрому Франкфурт.
На Аеродрому Минхен је отказано више од 400 одлазних и долазних летова. Сви поласци Луфтханзе из Берлина и Хамбурга су отказани, као и већина домаћих летова из Диселдорфа.
Луфтханза је проценила да ће штрајк утицати на више од 100.000 људи који ће због протеста морати да промене своје планове путовања. Немачки синдикат Верди који преговара у име скоро 25.000 запослених на аеродромима тражи повећање месечних плата за 12,5 одсто, односно за најмање 500 евра.
Немачку су у последње време погодили и протести пољопривредника, машиновођа или запослених у јавном сектору.
Srednji kurs dinara za evro iznosi danas 117,1672, za dolar 108,8207 dinara

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Луфтханза отказала стотине летова због штрајка особља на пет немачких аеродрома се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.