Русија: Усвојен закон – за ширење лажних вести о војсци следи одузимање имовине

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Feb.2024, 14:25

Русија: Усвојен закон – за ширење лажних вести о војсци следи одузимање имовине

Савет Федерације, горњи дом руског парламента, усвојио је данас закон о одузимању имовине онима који су осуђени за ширење лажних информација о Оружаним снагама Руске Федерације и позивање на активности чији је циљ нарушавање интегритета и безбедности Русије. Фото: Танјуг/AP >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Photo/Alexander Zemlianichenko Законом, који је руски Савет Федерације једногласно усвојио, предлажу се и измене Кривичног закона и Закона о кривичном поступку, преноси агенција РИА Новости.
У образложењу се напомиње да документ уводи механизам за одузимање новца, драгоцености и друге имовине за ширење лажних вести о руској војсци, као и ако се та имовина користи за финансирање злочина и било које друге активности усмерене против државне безбедности.
Државна дума, доњи дом руског парламента, усвојила је овај закон 31. јануара. Према руским законима донетим прошлог марта, дискредитовање оружаних снага или ширење лажних информација о војсци је кажњиво дугим затворским казнама.
Zelenski: U raketiranju Kijeva najmanje dvoje mrtvih, više od 10 ljudi povređeno

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Русија: Усвојен закон – за ширење лажних вести о војсци следи одузимање имовине се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.