Азербејџан данас бира новог председника, Алијев у трци за свој пети мандат

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Feb.2024, 09:59

Азербејџан данас бира новог председника, Алијев у трци за свој пети мандат

У Азербејџану се данас одржавају превремени председнички избори, а бирачи одлучују између седам кандидата, укључујући актуелног председника Илхама Алијева, који се кандидовао за свој пети мандат. Фото: Танјуг/AP Photo/Sergei Grits Посматрачи и изборни аналитичари очекују висок одзив >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << бирача током данашњег дана, који је у Азербејџану проглашен нерадним.
Аналитичари наводе и да је популарност Алијева достигла врхунац након што је поново успоставио контролу Бакуа над спорним регионом Нагорно-Карабаха, преноси агенција ТАСС.
Превремени председнички избори у Азербејџану се одржавају на основу указа који је 7. децембра потписао председник Алијев.
Редовни председнички избори требало је да буду одржани у октобру 2025.
Према азербејџанском законодавству, председник Републике се бира на мандат од седам година.
Претходни председнички избори у Азербејџану одржани су у априлу 2018. године.
SAD: Razočarani smo što Mađarska blokira glasanje o članstvu Švedske u NATO

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Азербејџан данас бира новог председника, Алијев у трци за свој пети мандат се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.