Борељ у Кијеву дочекао јутро у склоништу због руског напада

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Feb.2024, 09:48

Борељ у Кијеву дочекао јутро у склоништу због руског напада

Високи представник ЕУ за спољну политику и безбедност Жозеп Борељ, који борави у дводневној посети Украјини, саопштио је да је јутро дочекао у склоништу због сирена за ваздушну опасност које су се огласиле широм Кијева. Фото: Танјуг/ AP Photo/Fred Sierakowski „Почињем јутро у склоништу >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << док се сирене оглашавају широм Кијева.Ово је свакодневна реалност храброг украјинског народа, откако је Русија покренула своју противправну агресију“, написао је Борељ на X платформи.
Русија је извела ракетни удар на Кијев и друге украјинске градове у јутарњим сатима, саопштиле су украјинске ваздухопловне снаге, а неколико експлозија се чуло у главном граду земље када су системи противваздушне одбране били ангажовани на одбијању напада. Гласне експлозије чуле су се у Кијеву нешто пре 7 сати, известили су очевици агенцију Ројтерс.
Градоначелник Кијева Виталиј Кличко саопштио је на Телеграму да су ангажовани системи противваздушне одбране.
Он је додао да су делови главног града Украјине остали без струје данас, након што је оборена руска ракета оштетила далеководе.
У Кијеву и остатку земље ваздушна упозорења трају већ више од два сата, наводи Ројтерс.
Олех Синехубов, гувернер Харковске области, на североистоку Украјине, саопштио је да су руске ракете погодиле нестамбену инфраструктуру у граду Харкову, административном центру региона. Раније је најављено да ће се Борељ током своје посете Украјини одржати састанке са председником Володимиром Зеленским, премијером Денисом Шмихалом, министром спољних послова Дмитром Кулебом и министром одбране Рустемом Умеровим.
Како је јуче саопштила прес служба Европске уније, обратиће се и посланицима у Врховној ради.
Високи представник и потпредседник Борељ ће посетити Саветодавну мисију ЕУ за реформу сектора цивилне сигурности у Украјини.
Zelenski naložio formiranje posebnog ogranka ukrajinskih snaga za dronove

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Борељ у Кијеву дочекао јутро у склоништу због руског напада се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.