Републиканци нису успели да опозову члана Бајденовог кабинета

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Feb.2024, 09:24

Републиканци нису успели да опозову члана Бајденовог кабинета

Републиканци у Представничком дому нису успели да опозову секретара за унутрашњу безбедност САД Алехандра Мајоркаса. Фото: Танјуг/AP/J. Scott Applewhite За опозив Мајоркаса гласало је 214 чланова доњег дома Конгреса, док је 216 било против, међу којима четворо републиканаца и све демократе.
>> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << /> Републиканци тврде да је Мајоркас намерно ублажио безбедносне мере на граници са Мексиком и да је прекршио јавно поверење давањем лажних изјава у Конгресу.
Мајоркас одбацује оптужбе, преноси Глас Америке.
На америчко-мексичкој граници је у фискалној 2023. години ухапшено око два милиона миграната.
Ово је први пут да Представнички дом гласао о опозиву члана кабинета од 1876. године када је секретар рата био под истрагом због корупције.
Сенат га је тада ослободио оптужби.
Демократе су критиковале процес опозива Мајоркаса и оптужиле републиканце да покушавају да сакупе политичке поене против америчког председника Џозефа Бајдена и његове администрације уочи избора у новембру.
Имиграција је постала једно од главних питања у кампањи за председничке изборе у САД , на којима ће вероватни кандидати бити актуелни председник Бајден и његов претходник Доналд Трамп, наводи Глас Америке
Taker Karlson: U Moskvi sam jer radim intervju sa Putinom

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Републиканци нису успели да опозову члана Бајденовог кабинета се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.