Тесла је победила на првом суђењу због удеса који је наводно изазвао аутопилот

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Feb.2024, 09:16

Тесла је победила на првом суђењу због удеса који је наводно изазвао аутопилот

Суд у Калифорнији пресудио је данас да америчка компанија Тесла није крива по оптужби да је функција помоћника возача, аутопилота, у њеном аутомобилу изазвала смрт. Фото: Unsplash/charliedeets Пресуда је донета четвртог дана суђења, а дванаест чланова пороте гласало је са 9-3 за то да да >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << возило Тесле није имало производну грешку, пренео је Ројтерс.
Ово се сматра великом победом за америчког произвођача аутомобила, који се суочава са неколико других сличних тужби широм земље.
Случај су на суду у Калифорнији поднела два путника због несреће 2019. године, који су оптужили компанију да је знала да је аутопилот био неисправан када је продала аутомобил. Компанија Тесла је тврдила да је несрећу изазвала људска грешка.
У грађанској тужби се наводи да је систем аутопилота довео до тога да је модел 3 власника Мајка Лија изненада скренуо са аутопута источно од Лос Анђелеса брзином од 105 км на сат, ударио у палму и запалио се у року од неколико секунди. У тој несрећи Ли је погинуо, а његова два сапутника, од којих један тада осмогодишњи дечак, тешко су повређена, показују судски документи.
Тесла је негирао одговорност, рекавши да је Ли конзумирао алкохол пре него што је сео за волан и да није било јасно да ли је аутопилот био укључен у време судара. Тесла тестира и уводи на тржиште свој аутопилот и напреднији систем потпуно самосталног управљања, за који је извршни директор Илон Маск рекао да је кључан за будућност његове компаније, преноси Танјуг.
Bajnens: Bitkoin pao za 1,27 odsto ispod 40.000 evra, itirijum vredi 2.180 evra

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Тесла је победила на првом суђењу због удеса који је наводно изазвао аутопилот се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.