Раиси: Изарел никада не може бити пријатељ муслимана

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Feb.2024, 20:31

Раиси: Изарел никада не може бити пријатељ муслимана

Председник Ирана Ебрахим Раиси осудио је данас покушаје нормализације односа бројних исламских земаља са, како је рекао, „ционистичким режимом“, рекавши да Израел никада не може бити пријатељ муслимана, нити би помогао у развоју тих земаља. Фото: Танјуг/AP/Vahid Salemi
Током >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << састанка са вршиоцем дужности министра спољних послова Судана Алијем ал-Садиком Алијем, Раиси је истакао да Иран подржава успостављање јаке владе у Судану, као и територијални интегритет ове афричке земље, пренела је агенција Тасним.

оворећи о недавним развојима ситуације на Блиском истоку, он је нагласио да је дистанцирање регионалних земаља од „ционистичког режима“ део основне политике Ирана.
„Данас је велико питање за исламски народ из неких исламских земаља – како могу да у даље одржавају односе са тим режимом, упркос злочинима који је начинио ционистички режим? Да су те земље покушале да прекину односе са ционистима, данас не бисмо присуствовали континуираним нападима и бомбардовањима палестинског народа у Појасу Газе“, рекао је Раиси.
Захарова: О америчким ударима на Ирак и Сирију треба да се разговара у СБ УН

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Раиси: Изарел никада не може бити пријатељ муслимана се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.