Мандић: Интерес Црне Горе да има најбоље могуће односе и сарадњу са Србијом

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Feb.2024, 20:20

Мандић: Интерес Црне Горе да има најбоље могуће односе и сарадњу са Србијом

Од великог је интереса за Црну Гору да има најбоље могуће односе и сарадњу са Србијом, изјавио је председник црногорског парламента Андрија Мандић на састанку са новоименованим амбасадором Србије у Црној Гори Небојшом Родићем, пренео је данас РТЦГ. Фото: Wikimedia Commons/Filip Kršić >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs <<
У саопштењу из Скупштине Црне Горе наводи се да је Мандић истакао да две државе, које су готово 100 година биле у државној заједници, треба да успостављају моделе сарадње који ће бити на корист и у интересу грађана.

Мандић је Родићу изразио јасну намеру и важност коју Црна Гора придаје великим инфраструктурним пројектима попут завршетка ауто-пута и реконструкције пруге Београд-Бар, као и валоризације пуног потенцијала Луке Бар, како за потребе државе Црне Горе, тако и за земље које се наслањају на њу.
Родић је упознао Мандића са актуелном политичком ситуацијом у Србији, изражавајући уверење да ће се убрзо након конституисања парламента у Србији „оформити и група пријатељства између два народна дома“
Како се наводи, Родић је Мандића упознао и са пројектом ЕXПО 2027. и нагласио да ће од тог пројекта бенефите имати цели регион.
Родић је истакао да је спреман да предано ради на изградњи најбољих могућих односа између две братске државе и изразио уверење да ће бити учесник бројних добрих и лепих ствари, наводи се у саопштењу.
Vučić: Za uvođenje obaveznog vojnog roka 48 odsto građana starosti 18-29 godina

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Мандић: Интерес Црне Горе да има најбоље могуће односе и сарадњу са Србијом се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.