Како се отарасити лоших навика?

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Feb.2024, 16:00

Како се отарасити лоших навика?

Фокусирајте се на себе и свој рад. Иако перфекционизам можда не звучи као лоша навика, он је директно повезан са анксиозношћу. Ниједан посао, ситуација или одлука никада не могу бити 100% тачни. Фото: Pixabay/lukasbieri Много пута се одлучујемо да усвојимо позитивне навике, али психолози >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << тврде да се најпре морамо ослободити оних лоших. Дакле, уместо да тежите циљевима које је наизглед тешко постићи, важно је да почнете тако што ћете се фокусирати на ствари које радите лоше.
Одустајање од лоших навика је први корак ка успеху, а чим се ослободите негативног обрасца, на његово место долази позитивни.
Заборавите на мултитаскинг, који изгледа као пожељна способност, али само 2 процента људи је заиста поседује. Мултитаскинг одједном обично резултира лошим резултатима у сваком задатку.
И ослободите се поређења са другима. То је игра коју никада нећете победити. Увек постоје људи који су бољи од вас, али нећете развити своје таленте ако их стално мерите. Уместо тога, фокусирајте се на себе и свој посао. Не постављајте себи превисок циљ. У ослобађању од лоших навика често нас саботира сопствени мозак.
То је зато што мозак лакше памти навике које изазивају тренутно задовољство, без обзира на дугорочне последице. После вишеструког понављања истог штетног избора, тело почиње да ствара хемијско једињење допамин, које доноси осећај задовољства.
Са сваким наредним искушењем, шанса за промену понашања се смањује.
Једини начин да се ослободите лоших навика јесте да свесно и упорно понављате добре.
Не прескачите доручак Ово може изгледати као мањи проблем у свакодневној рутини, али недостатак енергије на почетку дана доводи до лошијих резултата у остатку дана.
Престани да се жалиш Стално истицање лоших страна претвара се у негативну „мантру“. Једном када уђете у тај круг негативности, тешко је изаћи.
Немојте се хвалити својим будућим плановима Чим своје планове поделимо са другима, осећамо да смо већ нешто постигли. Многи су задовољни тим почетним „успехом“ планирања, па на крају одустају од идеје. Уверите се да заиста нешто постигнете пре него што свој успех поделите са другима.
Доста изговора Изговори нас убеђују да су ствари саме по себи тешке, а да нас на путу ка успеху увек заустави нешто друго осим нас самих.
До шест сати дневно се губи испред телевизора У просеку, људи проводе између два и шест сати дневно испред ТВ-а, често не схватајући то. Ово време би се могло искористити за хоби, нова знања или друго занимање које може помоћи на путу ка успеху.
WhatsApp konačno omogućava da sakrijete da ste na mreži

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Како се отарасити лоших навика? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.