САД: Разочарани смо што Мађарска блокира гласање о чланству Шведске у НАТО

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Feb.2024, 08:02

САД: Разочарани смо што Мађарска блокира гласање о чланству Шведске у НАТО

Сједињене Америчке Државе разочаране су што је владајућа партија у Мађарској, Фидес, блокирала прилику за гласање о чланству Шведске у НАТО, рекао је вечерас заменик портпарола Стејт департмента Ведант Пател. Фото: Танјуг/AP Photo/Patrick Semansky Мађарска је једина НАТО чланица која >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << није ратификовала чланство Стокхолма у Северноатланској алијанси, што је процес који захтева подршку свих чланица.
Посланици Фидеса мађарског премијера Виктора Орбана и њихови савезници одлучили су да се не појаве на седници, због чега гласање о чланству Шведске у Алијанси није могуће, пренео је раније данас шведски јавни сервис СВТ.
У сали је био присутан 51 од укупно 199 посланика, а да неће учествовати у гласању владајућа коалиција Фидеса и Хришћанско-демократске народне партије знало се 2. фебруара, јер су посланици ове коалиције рекли да чекају прво да се одржи састанак Орбана са шведским премијером Улфом Кристерсоном.
Орбан је позвао шведског колегу Кристерсона у Будимпешту да разговарају о том питању.
 
 
Anketa: Većina Amerikanaca želi da čuje presudu Trampu pre novembarskih izbora

Преузмите андроид апликацију.
Чланак САД: Разочарани смо што Мађарска блокира гласање о чланству Шведске у НАТО се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.