Лајчак: Пажљиво пратим дешавања у вези са уредбом о плаћању која утиче на Србе

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Feb.2024, 21:12

Лајчак: Пажљиво пратим дешавања у вези са уредбом о плаћању која утиче на Србе

Специјални представник ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак изјавио је да пажљиво прати дешавања у вези са недавном уредбом централне банке у Приштини о готовинском пословању на КиМ, која посебно утиче на Србе. Фото: Танјуг/Сава Радовановић Лајчак је на Фејсбуку, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << сумирајући прошлу недељу, подсетио да је прошле недеље посетио Београд и Приштину, где је разговарао о актуелној ситуацији и наредним корацима у дијалогу.
„Детаљни разговори са лидерима и главним преговарачима обе стране били су благовремени, што нам је омогућило да разјаснимо наша очекивања за наредне месеце и разговарамо на чему ћемо радити“, навео је Лајчак.
Подсетио је да је у Београду разговарао са председником Александром Вучићем и главним преговарачем Петром Петковићем, а у Приштини са председницом привремених приштинских институција Вјосом Османи, премијером Аљбином Куртијем и првим потпредседником привремене владе и главним преговарачем Бесником Бисљимијем, додајући да је у Приштини, осим о дијалогу, разговарано и о тренутном стању односа ЕУ и тзв. Косова.
Према речима Лајчака, он и његов тим фокусирани су на тренутну динамику процеса нормализације.
Додао је да ће током недеље отпутовати у Фиренцу, где ће као хонорарни професор на Европском универзитетском институту одржати предавање о Западном Балкану.
Gašić obišao Štab za suzbijanje migracija u Malom Zvorniku

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Лајчак: Пажљиво пратим дешавања у вези са уредбом о плаћању која утиче на Србе се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.