Ублажите мучнину детету током путовања

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Feb.2024, 18:01

Ублажите мучнину детету током путовања

Понекад пут до толико жељеног одмора може бити веома мучан. Фото: Unsplash/Sharon Mccutcheon Једва чекате да дођете до ваше дестинације где ћете сви породично провести заједно неколико дана. Међутим, путовање са децом заиста може бити напорно пре свега за дете, али исто тако и за родитеље.
>> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << /> Током дужег путовања, честа је појава да деца осећају мучнину. Можете се послужити са пар трикова како бисте предупредили ову нелагоду.
Нека не гледа у телефон Ако знате да дете тешко подноси путовање, немојте му давати таблет или мобилни уређај како бисте му олакшали пут. Омогућите му да гледа напред тако што ћете га ставити да седи на средини задњег седишта.
Фото: Pexels/Ketut Subiyanto Играјте се неких игрица које не захтевају гледање у телефон. Певајте, причајте, то ће детету скренути мисли са нелагодног осећаја.
Правите паузе Направите неколико пауза како бисте се одморили, али исто тако и удахнули свежег ваздуха. Мало прошетајте са дететом, то ће му засигурно пријати.
Фото: Unsplash/Neonbrand Исто тако током вожње можете повремено отварати прозоре, јер ће свеж ваздух помоћи да не дође до појаве мучнине.
Избегавајте јаке мирисе током путовања, било да су то парфеми или мириси за аутомобиле, јер они могу такође изазвати осећај мучнине.
Избегавајте јако зачињену храну Лако сварљива храна ће помоћи уколико ваше дете има проблем са мучнином. Слаткиши и друга зачињена храна, као и слатки напици погоршаће стање мучнине. Сува храна, и благи чај од ђумбира су добри у отклањању мучнине. Јабука ће такође пријати детету током путовања.
Kako naučiti dete da gleda na sat

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ублажите мучнину детету током путовања се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.