У грчким православним црквама прочитана порука против истополних бракова

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Feb.2024, 20:41

У грчким православним црквама прочитана порука против истополних бракова

У свим православним црквама, више од 10.000 њих, широм Грчке данас је прочитана порука Светог синода Грчке православне цркве у којој је изражено снажно противљење нацрту закона о истополним браковима који је представила влада премијера Киријакоса Мицотакиса. Фото: Wikimedia Commons Порука >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је прочитана током јутарње службе, након што је Свети синод на састанку 23. јануара донео одлуку да није сагласан са легализацијом истополних бракова и могућношћу да истополни парови усвајају децу, преноси грчка телевизија Антена1.
У поруци се истиче да су истополни бракови у супротности са хришћанским вредностима и породичном традицијом.
Додаје се да нацрт закона заступа „укидање очинства и мајчинства и увођење неутралног родитељства“.
„Истовремено, црква наглашава да сурогат-мајчинство само стимулише експлоатацију жене и мења свету институцију породице.
Црква то не може да прихвати јер тиме издаје своју мисију. Традиционалну хришћанску породицу чине отац, мајка и деца“, наводи се у поруци.
Грчка влада десног центра је претходно представила нацрт закона о легализацији истополних бракова, а очекује се да ће предлог бити стављен на гласање до средине фебруара.
Podrška krajnjoj desnici u Nemačkoj pala na najniži nivo za sedam meseci

Преузмите андроид апликацију.
Чланак У грчким православним црквама прочитана порука против истополних бракова се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.