Дневна доза правописа „саопштила“ десет најлепших српских речи нашег детињства – Која је ваша?

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Feb.2024, 18:02

Дневна доза правописа „саопштила“ десет најлепших српских речи нашег детињства – Која је ваша?

Популарна и веома занимљива страница на Инстаграму под називом „Дневна доза правописа“ још једном је успела да изазове велико интересовање са својом објавом, а у питању је објава о десет најлепших српских речи нашег детињства. Фото: Градске инфо Наиме, страница је на друштвеној >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << мрежи „Инстаграм“ поставила фотографију са текстом Десет најлепших српских речи нашег детињства, а потом их је набројала:
10. безбрижност
9. ластиш
8. мекике
7. пундравци
6. санке
5. мама
4. попара
3. напоље
2. драгичка
1. жмурке
Такође су, објавом објаснили и значење речи жмурка, која је понела титулу најлепше српске речи нашег детињства, а потом додали:  







Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

















 
Objavu dijeli Дневна доза правописа (@dnevna_doza_pravopisa)


Међу најлепшим речима су се још нашле и следеће речи:
тата, бака, дека, породица, дом, колевка, распуст, село...
Да ли бисте се сложили са страницом „Дневна доза правописа“, да ли су и вама речи санке, мама, напоље речи детињства или бисте додали неку другу реч?
Инстаграм страница  „Дневна доза правописа“ Инстаграм страница  „Дневна доза правописа“ настала је са циљем да укаже на правопис и правилну употребу српског језика. За само неколико година, страница је успела да постане једна од посећенијих домаћих страница која свакодневно објашњава бројне језичке недоумице.
Страница користи ћирилично писмо и негује културу очувавања српског језика.
Danas se navršava 100 godina od smrti pesnika Alekse Šantića

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Дневна доза правописа „саопштила“ десет најлепших српских речи нашег детињства – Која је ваша? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.