Маск премешта Теслу из Делавера у Тексас након одлуке суда о поништењу исплате

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Feb.2024, 18:26

Маск премешта Теслу из Делавера у Тексас након одлуке суда о поништењу исплате

Извршни директор компаније Тесла Илон Маск изјавио је данас да ће та компанија одмах покренути гласање акционара о премештају фирме из америчке савезне државе Делавер у Тексас, због одлуке суда у Делаверу да поништи Теслину исплату Маску износа у вредности око 56 милијарди >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << долара, пренео је Би-Би-Си (BBC). Фото: Танјуг/Patrick Pleul/Pool via AP, File „Никада не отварајте своју компанију у држави Делавер“, објавио Маск на друштвеним мрежама након пресуде.
Компанија Тесла је у 2018. години неправедно исплатила поменуту суму свом извршном директору, одлучио је суд у америчкој савезној држави Делавер наводећи да је у питању „несхватљива сума“ која је неправедна према акционарима, пренео је BBC.
Пресуда значи да Маск не може да задржи поменути пакет обештећења, али и даље има право да уложи жалбу на пресуду, преноси Тех кранч.
Судија Кетлин Мекормик је у образложењу пресуде написала да је фирма Тесла „сносила терет доказивања да је план компензације правичан“, али да није успела да убеди суд да је поменута надокнада адекватна.
Директори Тесле су током суђења тврдили да је фирма исплатила Маску високу своту да би осигурала да један од најдинамичнијих светских предузетника буде и надаље посвећен компанији, преноси Би-Би-Си.
Судија Мекормик је, ипак, навела да Тесла и Маскови адвокати нису могли да докажу да су акционари имали све доступне информације приликом гласања и да је сам Маск имао „снажне везе“ са особама које су била задужене да преговарају у име Тесле.
Акције Тесле су недавно пале на берзи након што је компанија објавила разочаравајуће резултате за четврти квартал 2023. године. Делавер је једно од најатрактивнијих места на свету за компаније свих врста и величина због повољних закона и пореских услова, преноси Си-Ен-Ен (CNN).
Konrad: Trgovinska razmena između Srbije i Nemačke duplo veća u 2023. u odnosu 2018.

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Маск премешта Теслу из Делавера у Тексас након одлуке суда о поништењу исплате се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.