Централну Норвешку погодила најснажнија олуја у последњих више од три деценије

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Feb.2024, 15:31

Централну Норвешку погодила најснажнија олуја у последњих више од три деценије

Централну Норвешку погодила је ноћас најснажнија олуја у последњих више од три деценије, а ветрови су достизали брзину и до 180 километара на сат, праћени јаком кишом, што је довело до поплава, хаоса у саобраћају и нестанка струје. Фото: Танјуг/Tromsø fire and rescue via NTB Норвешки метеоролози >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << су олују назвали Ингун, а издато је црвено упозорење за арктички регион.
У близини Лаердала, града североисточно од Бергена, аутобус са 14 путника излетео је са пута, а није пријављено да има повређених, саопштила је полиција. Поједина подручја су поплављена, а авио-компаније и трајектни оператери привремено су обуставили услуге, пренео је АП.
Велики број школа и путева затворен је због олује у среду и данас. Полиција је саопштила да је у олуји разбијено неколико прозора на хотелу у Бодоеу, граду у округу Нордланд.
Представници осигуравајућих кућа рекли су да је прерано да се процени штета од олује. Олуја је погодила исто подручје као и новогодишњи ураган 1992. године, једна од најјачих олуја у историји Норвешке, подсећа лист ВГ.
Brisel: Blokirane ulice i požar na Luksemburškom trgu usled protesta farmera

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Централну Норвешку погодила најснажнија олуја у последњих више од три деценије се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.