Нови напад јеменских Хута на амерички контејнерски брод у Аденском заливу

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Feb.2024, 14:01

Нови напад јеменских Хута на амерички контејнерски брод у Аденском заливу

Јеменски побуњеници Хути саопштили су да су њихове поморске снаге извеле операцију против америчког контејнерског брода у Аденском заливу, неколико сати након испаљивања ракетног пројектила на разарач „Гравели“ америчке ратне морнарице. Фото: Танјуг/Indian Navy via AP „Гађали >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << смо амерички трговачки брод КОИ са неколико поморских ракетних пројектила“, изјавио је портпарол Хута Јахја Сареа, преноси Ројтерс.
Контејнерским бродом КОИ, који плови под заставом Либерије, управља компанија Оцеаник Сервицес са седиштем у Великој Британији.
У флоти ове компаније је и нафтни танкер „Марлин Луанда“, који је оштећен у ракетном нападу Хута.
Британска компанија за поморско обезбеђење Амбреи саопштила је да је трговачки брод пријавио експлозију на десном боку након поготка ракетом током пловидбе на 69 наутичких миља југозападно од Адена у Јемену. Проирански побуњеници Хути, који контролишу велике делове Јемена, покренули су од 19. новембра таласе напада дроновима и ракетама на комерцијалне бродове у Црвеном мору, као одговор на операције израелске војске у Појасу Газе.
Војна кампања Хута је пореметила комерцијални међународни поморски саобраћај због чега су многе компаније обуставиле транзит кроз Црвено море.
Sastanak lidera EU u Briselu: Pokušaj da se ubedi Orban da pristane na pomoć Ukrajine

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Нови напад јеменских Хута на амерички контејнерски брод у Аденском заливу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.