Шолц: Сада је време за доношење одлуке око помоћи Украјини

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Feb.2024, 12:40

Шолц: Сада је време за доношење одлуке око помоћи Украјини

Немачки канцелар Олаф Шолц позвао је данас на једногласно доношење одлуке свих 27 држава чланица ЕУ о договору о заједничком плану којим се Украјини нуди стабилно финансирање у наредним годинама. Фото: Танјуг/AP Photo/Omar Havana „Верујем да је сада право време за доношење одлуке“, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << рекао је Шолц новинарима по доласку на самит лидера ЕУ у Бриселу.
Он је додао да ће веома напорно радити како би се дошло до споразума свих 27 чланица.
Премијерка Естоније Каја Калас рекла је, уочи самита, да би државе чланице требало да се договоре ооко дугорочног пакета помоћи Украјини, преноси Ројтерс. Како је мађарски премијер Виктор Орбан једини међу 27 лидера који није сагласан са договором и тражи да се сваке године гласа о помоћи Украјини на дуги рок, Калас је рекла да „образац поновних преговора“ око помоћи Украјини не би требало да се врати.
Самит Европског савета сматра се последњом приликом за постизање договора око четворогодишњег плана за давање финансијске помоћи Украјини од 50 милијарди евра.
Njurojk Tajms: Nova Bajdenova doktrina usmerena ka priznanju palestinske države

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Шолц: Сада је време за доношење одлуке око помоћи Украјини се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.