Суђење Грети Тунберг почиње данас у Лондону

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Feb.2024, 10:26

Суђење Грети Тунберг почиње данас у Лондону

Шведска климатска активисткиња Грета Тунберг изаћи ће данас пред суд у Лондону по оптужби за кршење јавног реда и мира, због протеста испред места где је одржана конференција о нафти и гасу прошле године. Фото: Танјуг/Jonathon Vines/Extinction Rebellion UK via AP Она је, са још четири особе, ухапшена >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у октобру испред лондонског хотела, где су енергетском форуму пруствовали лидери те индустрије, преноси Ројтерс.
Свих петоро оптужених изјаснили су се да нису криви, а њихово суђење, за које се очекује да ће трајати најмање два дана, предводиће судија без пороте.
Уколико буду били осуђени, они ће се суочити са максималном казном од 2.500 фунти.
Други климатски активисти, укључујући групу Greenpeace, су саопштили ćе протестовати испред суда у знак солидарности са оптуженима.
U Hrvatskoj 2023. rođeno najmanje dece otkad postoje statistička merenja

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Суђење Грети Тунберг почиње данас у Лондону се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.