Ове четири намирнице су добре за варење и губитак тежине

Izvor: GradskeInfo.rs, 31.Jan.2024, 16:01

Ове четири намирнице су добре за варење и губитак тежине

Погрешно размишљамо о губитку тежине. Када се фокусирамо на калорије, потпуно заборављамо на микробиом црева и колико је важан за регулисање метаболизма. Фото: Pixabay/NastasyaDay Међутим, давање приоритета здрављу црева је корак број 1 на путу ка здравој тежини, а храна коју једете може >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у великој мери утицати на ваш микробиом црева. Ако желите да оптимизујете свој метаболизам, ево четири најбоље намирнице које треба укључите у своју исхрану.
Пуномасни јогурт  Многи људи мисле: Ако покушавам да смршам, не желим да једем масноће, али заправо, масноћа може да вам помогне да дуже останете сити, маст штити живе микробе унутар јогурта, а ови микроби могу помоћи у регулисању метаболизма црева.
Киноа Можда ћете бити изненађени када видите житарице на овој листи хране, цела зрна су заправо повезана са здравијом телесном тежином. Видела сам у протеклих 15 година да житарице од целих житарица чине чуда за контролу тежине.
Сирће Сирће је такође веома добро. Знамо да може помоћи у храњењу црева. Не само да процес ферментације помаже у подстицању раста цревних микроба добрих за вас, већ и кисела својства јабуковог сирћета, посебно сирћетне киселине, могу чак довести до осећаја ситости.
Чиа семенке Коначно, имамо чиа семенке. Ово је још један сјајан биљни извор омега-3, а оне су препуне протеина и влакана. Само две кашике чиа семенки ће вам дати око 140 калорија, 4 грама протеина, 7 грама незасићених масти и 11 грама влакана.
Pravila kojih se treba pridržavati ako se kupate u moru za vreme ciklusa

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ове четири намирнице су добре за варење и губитак тежине се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.