Економиста Талеб: Америка се суочава са растом дугова који подсећају на „спиралу смрти”

Izvor: GradskeInfo.rs, 31.Jan.2024, 10:01

Економиста Талеб: Америка се суочава са растом дугова који подсећају на „спиралу смрти”

Сједињене Америчке Државе се суочавају са растом дугова који подсећају на „спиралу смрти”, изјавио је либанско-амерички економиста Насим Николас Талеб. Фото: Unsplash/Unsplash+ Аутор чувене књиге „Црни лабуд” о последицама непредвидивих догађаја на светску економију рекао је да >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << амерички дефицит расте до те мере да би било потребно чудо да се поправила штета, преноси Блумберг.
„Све док имате Конгрес који наставља да повећава лимит задужења и склапа послове јер се боји последица исправних одлука, то је политичка структура политичког система, на крају ћете имати спиралу дуга”, истакао је Талеб. Он је додао да је спирала дуга налик „спирали смрти”.
Амерички државни дуг је крајем 2023. године први пут у историји премашио 34 билиона долара пошто је Министарство финансија Сједињених Америчких Држава објавило да је „укупни неизмирени јавни дуг” САД порастао на 34,001 билиона долара, преноси Танјуг.
Sve više Nemaca radi poslove vezane za obnovljive izvore energije

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Економиста Талеб: Америка се суочава са растом дугова који подсећају на „спиралу смрти” се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.