Бела кућа позвала Катар да изврш ипритисак на Хамас како би се ослободили таоци

Izvor: GradskeInfo.rs, 31.Jan.2024, 08:11

Бела кућа позвала Катар да изврш ипритисак на Хамас како би се ослободили таоци

Амерички саветник за националну безбедност Џејк Саливен позвао је данас катарског премијера Мохамеда бин Абдулрахмана Ал Танија да се “изврше сви потребни притисци на палестинску милитантну групу Хамас како би се обезбедило ослобађање талаца без одлагања“, саопштено је >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << из Беле куће. Фото: Танјуг/AP Photo/Carolyn Kaster, File Како преноси Тајмс оф Израел, реч је о “највећем настојању“ администрације председника САД Џозефа Бајдена да утиче на Катар како би се извршио притисак на Хамас.
Ал Тани је раније истакао да су такви позиви бескорисни јер Доха заправо нема утицај на Хамас. “Не видимо да је Катар суперсила која може да наметне нешто овој или другој страни. То што лидери Хамаса посећују Доху не значи да то представља полугу коју можемо употребити. Ми то видимо као канал комуникације који користимо у добре сврхе“, рекао је Ал Тани.
Posle razgovora u Parizu Hamas dobio predlog za prekid vatre

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Бела кућа позвала Катар да изврш ипритисак на Хамас како би се ослободили таоци се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.