Израелска војска званично признала да је упумпавала морску воду у тунеле у Гази

Izvor: GradskeInfo.rs, 30.Jan.2024, 21:45

Израелска војска званично признала да је упумпавала морску воду у тунеле у Гази

Израелска војска (ИДФ) званично је данас објавила да је упумпавала морску воду у поједине тунеле у Појасу Газе, што је већ неколико недеља јавна тајна. Фото: Танјуг/AP/Ohad Zwigenberg, File Неколико јединица ИДФ и званичника у израелском Министарству одбране заједнички су развили „алате >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << за убризгавање воде великог протока у Хамасове тунеле у Појасу Газе“, навела је војска и додала да је то „део алата које ИДФ има како би се изборила са тунелима“, пренео је „Тајмс оф Израел“.

ИДФ је навео да нису поплављени сви тунели и да процес подразумева причвршћивање пумпи и цеви на „прикладна тунелска окна како би се извршио задатак“.
Војска је саопштила и да пре него што изведе плављење тунела, спроводи „професионалне и свеобухватне“ превентивне провере, укључујући анализу земљишта и водног система у тој области, како би се осигурало да подземне воде не буду контаминиране.
Плављење тунела је само један од метода неутралисања Хамасових подземних способности, истиче ИДФ.
Израелска војска наводи да друге методе укључују „ваздушне нападе, подземне маневре и специјалне операције технолошким средствима“.
„Волстрит џурнал“ је у децембру објавио да је ИДФ почео да пумпа морску воду у Хамасов систем подземних тунела.
Недељу дана касније, „Тајмс оф Израел“ је сазнао да је пробни рад био успешан.
Italija obustavila finansiranje „UNRWA“

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Израелска војска званично признала да је упумпавала морску воду у тунеле у Гази се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.