После разговора у Паризу Хамас добио предлог за прекид ватре

Izvor: GradskeInfo.rs, 30.Jan.2024, 21:15

После разговора у Паризу Хамас добио предлог за прекид ватре

Рат Израела и Хамаса – 116. дан. Палестинске власти тврде да је за 24 сата у Гази погинуло још 215 људи. Представници хуманитарних организација поново упозоравају на очајну ситуацију у енклави. Фото: Танјуг/AP/Leo Correa Група која себе назива Исламски отпор у Ираку преузела одговорност >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << за напад дроном у ком су убијена три америчка војника у Јордану.

Лидер Хамаса Исмаил Ханије изјавио је данас да је та палестинска организација добила предлог за прекид ватре који је достављен после разговора у Паризу и потврдио да га проучава.

Ханије је рекао да ће посетити Каиро ради додатних разговора о предложеном плану, преноси Ројтерс. Он је поновио да је приоритет организације окончање израелске војне офанзиве и потпуно повлачење израелских снага из Појаса Газе.
Учесницима разговора у Паризу Хамас је поручио да би ослобађање свих талаца које држи захтевало гаранције за прекид свих израелских војних операција у Појасу Газе и повлачење свих израелских инвазионих снага.
Након разговора у Паризу у којем су учествовали представници обавештајних служби Мосад, CIA, представници Катара и Египта, амерички државни секретар Ентони Блинкен изразио је наду да ће доћи до паузе у борбама у Гази, а да ће зауврат бити ослобођени израелски таоци.
Iran: Sukob u Gazi otkriva licemernu prirodu SAD

Преузмите андроид апликацију.
Чланак После разговора у Паризу Хамас добио предлог за прекид ватре се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.