Антисрпска хистерија у Хрватској: Нови талас медијских напада на Вучича, смета им председник јер су слабији од Србије у свим сферама!

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Jan.2024, 19:33

Антисрпска хистерија у Хрватској: Нови талас медијских напада на Вучича, смета им председник јер су слабији од Србије у свим сферама!

Кад Хрвати у својим медијима крену да спинују антивучићевску кампању, то је доказ да је Србија додатно напредовала и подигла углед у међународној јавности. Фото: Танјуг/Марко Ђоковић Из Хрватске стиже нови талас напада на председника Србије Александра Вучића. Као по команди, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << оптужују га за блискост с руским председником Владимиром Путином, називају га маршалом и продуженом руком Москве на Балкану, али не пропуштају ни да се ставе на страну опозиционих медија у Србији.
Рекао би човек да у Хрватској цветају руже и да њихове новине и портали немају да се баве било чим, осим Србијом и њеним председником, па им је то увек вест број један.
Међутим, како код комшија не теку мед и млеко, биће да их жуља, како пише Српски телеграф, то што наша економија јача, што смо на ранг-листи најмоћнијих армија света чак десет места испред њих, али највише то што смо на светском надметању победили и добили организацију специјализоване изложбе EXPO 2027.
И лаицима је јасно да овај грандиозни пројекат значи препород Србије, додатне инвестиције и огроман развојни скок.
– Диже се нови Берлински зид, с које ће стране бити „маршал“ Вучић? Братска су му Русија и Белорусија, најсиромашније државе Европе. А Србија зависи од трговине с ЕУ, набавке плина преко Бугарске, нафте преко Хрватске… – пише извесни Давор Иванковић у Вечерњем листу.
Нешто раније председником Србије бавио се и Јутарњи лист у тексту „Вучић се дивљачки обрушио на новинарку због обичног питања: ‘Ма ја сам за вас Хитлер! Псујете ми мајку…'“
Као по обичају, хрватски медији су стали у одбрану посленика Шолакове империје, па су то назвали новим обрачуном председника са Н1 због питања о постизборној коалицији у Београду, преносећи и делове изјаве шефа државе где наводи да су га оптужили да је покрао изборе, да је лопов, не допуштајући му да одговори, да не може да дође на телевизију у којој целу његову породицу називају породицом криминалаца.
Према речима аналитичара Дејана Милетића, кад Хрвати у својим медијима крену да спинују антивучићевску кампању, то је доказ да је Србија додатно напредовала и подигла углед у међународној јавности.
Фото: PrtSc/Youtube – Не треба да нас изненађују њихове реакције. Ми смо навикли јер Србија не само да је добила ЕXПО, да је наша војска далеко испред њихове, да је наша економија растућа у мери да то превазилази очекивања било којих аналитичара у региону него су и односи са суседним државама све бољи. То доказују и последња дешавања у Северној Македонији, уважавање које добијамо. Имам утисак да црвено светло које се упалило, то поправљање позиције Србије у САД, Европи, сад у региону, да је то кост у грлу коју тешко могу да прећуте и нервозу исказују медијском хистеријом – каже Милетић.
Деђански: Немају шансе, зато и нападају Политички аналитичар Стевица Деђански каже да оно што провоцира наше комшије, које окривљују Србију за сву своју несрећу, јесте што ми јачамо на свим пољама – економски, војно, нађена су код нас нова налазишта злата и литијума.
Фото: PrtSc/Youtube – Они наступају као део опозиције и заједничким снагама нападају Србију кроз лик и дело Александра Вучића. Откад је он дошао, они немају никакве шансе, зато нас и нападају свиме што им је доступно. Нападају нас и у Европском савету, хрватски представници и наши који иду тамо, жале се, али грађани све то виде. Србија јача на свим пољима, и економски и војно – каже Деђански.
Како им је Вучић одговарао – Кажу Путин мене понижава, и Русија. А они у НАТО, и имају и америчке и албанске војнике на својој територији кад год то затреба. То је ваљда за понос, а ми да имамо неког другог, то је понижење. Србији нису потребне никакве војне базе, Србија ће сама да брани своју државу и народ, да гради савезништва и да се не стиди добрих односа с Русијом, Америком и Кином. Сами ћемо да бринемо о себи.
– Немам проблем с тим, то је слобода медија. Једна ствар ми је више запарала уши него засметала очима, замислите да они који су Хитлера с цвећем дочекивали о томе говоре онима који су се против Хитлера борили од првог дана. Ваљда и то много више говори о онима који су то направили него о онима о којима су то говорили (када га је хрватски недељник приказао као Хитлера).
Фото: Танјуг/Немања Јовановић – Хрвати ме не воле јер сам сведок нечега другачијег од онога што би они желели да покажу свету. Ако си Вучић, онда ниси добар момак.
– Хрвати мисле да имају право да одређују шта ћете да кажете и радите. Некадашње руководство Србије је пузало пред њима, а чим неко није такав и каже да поштује њихове жртве, али и тражи правду за побијену српску децу у Хрватској, одмах постаје најцрњи непријатељ. Они заборављају да су најтежи злочини над Србима почињени на територији Хрватске.
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Антисрпска хистерија у Хрватској: Нови талас медијских напада на Вучича, смета им председник јер су слабији од Србије у свим сферама! се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.